
Hazırladıkları “Yeni Türkiye-Yeni Siyaset İçin Yeni Anayasa” kitapçığını siyasi partilere dağıtan HAS Parti İl Başkanı Erol Pekcan, son ziyaretini MHP İl Başkanı Celalettin Yaylak’a gerçekleştirdi. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Pekcan, “Yeni anayasa insan odaklı olmalıdır. Bizler çıkacak olan yeni anayasanın insan değer veren yapıya kavuşmasını istiyoruz. Artık seçim barajının aşağı çekilmesi istiyoruz. AKP daha önce kendisine böyle istiyordu. Şimdi yukarından bakınca böyle daha iyi diye düşünüyor. Hukukun üstünlüğü olan ve herkesin eşit olduğu bir anayasa çıkarılmasını istiyoruz. Daha demokratik ve güçlü bir anayasa istiyoruz. Çoban ile şehirdeki herkes eşit haklar ile yargılanmalı ve ayrımcılık olmamalıdır” dedi.
KAÇAKÇILIK YAPTI
Uludere’de yaşanan olaydan dolayı üzüntü içinde olduğunu belirten Pekcan, “Benim babam da zamanında kaçakçılık yaptı. Bu insanları en iyi ben anlayabilirim. Çünkü ben de doğuda büyüdüm. Bu yüzden bu olaydan dolayı üzüntü içindeyim. Bunu yapanlar bulunup cezalandırılmalıdır” dedi.
KATILIYORUZ
MHP İl Başkanı Yaylak, yeni anayasa konusunda Pekcan’a katıldığını belirterek, “Uludere olayına ben farklı gözle bakıyorum. Burada güvenlik güçleri görevini yaptı. Bu insanları zan altında bırakmak doğru değil. Yapılan çalışma yerinde olarak görüyoruz. Bu bölge zaten PKK kontrolünde olan bir bölge. Bu insanlar zaten kaçak yollarla kanunsuz işler yapıyor. Neyin ne olduğu tam olarak belli değil. Elbet zafiyet varsa ortaya çıkacaktır. Diğer konularda ise yeni anayasanın demokratik ve insan odaklı olmasını biz de destekliyoruz” dedi.
|
|||||||||
![]() |
|||||||||





