
Kentin tarihi değerlerinden birisi daha Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile kentin hizmetine sunulacak. Gebze Eskihisar’da bulunan ve Böcekhane olarak adlandırılan yapıdaki restore çalışmaları aralıksız sürüyor. Harabe halinde bulunan binadaki çalışma ile tarihi bir miras daha Türkiye’ye ve Kocaeli’ne kazandırılmış olacak.
HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 160 metrekarelik tarihi yapının merdivenleri çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama olarak restore edilecek. Islak mekanları seramik, zemin ve tavan döşemeleri ise ahşap kaplama olarak bütünüyle yenilenecek olan tarihi yapıda idari ofis, hol ve lavabo gibi kısımlar da bulunacak ve yapının birinci ve çatı katı çelik kirişlerle desteklenecek.
RİVAYETLER VAR
1991 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenen Böcekhane için kesin tarihi bilgiler bulunmuyor. Yapım tarihinin 1900’lü yılların başı olduğu tahmin edilen Böcekhane binasıyla ilgili çeşitli rivayetler bulunuyor. Tarihsel süreç içerisinde farklı amaçlarla kullanılan yapıda Osman Hamdi Bey’in İpek Böcekçiliği ile ilgilendiği yolundaki rivayet ise bunlardan bir tanesi.
|
|||||||||
![]() |
|||||||||





